Izložba mladih srpskih umenika Errors Allowed

Izložba mladih srpskih umenika, koji će predstavljati Srbiju na Evropskom Bijenalu u Italiji biće otvorena u petak 19.04.2013, u galeriji Progres, Knez Mihailova 27, u 19 časova.


Na izložbi će se predstaviti 42 umetnika, sa oko 150 radova. Umetnici, čije je radove odabrao evropski kustoski tim, predstavljaće Srbiju u Ankoni (Italija) u junu ove godine.

Reč je o jednom od najvećih evropskih Bijenala mladih umetnika, čiji su osnivači Brisel i Torino, a koji je do sada održavan u najvećim evropskim i mediteranskim prestonicama. Na njemu su se u proteklih trideset godina predstavili danas najpoznatiji svetski umetnici ( Marina Abramović, Irvin isl…).
Više o Bijenalu možete naći na sajtu  www.bjcem.org
Beogradsku izložbu podržao je Sekreterijat za kulturu Grada Beograda i trajaće deset dana.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na otvaranje.

 

Koncept Neformalne Strategije/ Mediterranea 16/ Errors Allowed

 

Kako su ekonomske, političke i društvene  promene poslednjih godina, na prostoru Mediterana, uticale na nastajanje umetnosti? S obzirom na opštu nestabilnost i stalne oscilacije odlučili smo da ovo istražimo, kao i potencijal socijalne, kulturne i političke tranzicije i da kod nas izlažu umetnici koji rade na eksperimentalnim oblicima i dovode u pitanje ulogu umetnosti u društvu.

Podstičemo preuzimanje rizika, slobodu mišljenja, zamisli i delovanja, i  rekonceptualizaciju sadašnjosti, razvijanje kritičkog potencijala i ispitivanje hegemonije sistema.

Ovo Bijenale takođe se bavi otporom režimima znanja, u svakom mogućem obliku. Zato smo u potrazi za umetnicima koji pomeraju granice i istražuju: moguće realnosti, strukture i sisteme komunikacije, dinamiku informacija, metodologiju edukacije i praksu razmene.

flickr albumhttp://flic.kr/s/aHsjL84rnq

..