Centar za savremenu umetnost Strategie Art

 

Strategie Art –  Centar za savremenu umetnost, čije je sedište u Beogradu, nastao je da bi se bavio vizuelnim umetnostima – slikarstvom, vajarstvom, fotografijom, dizajnom, arhitekturom i multimedijalnim umetnostima,  njihovom produkcijom i promocijom. Centar je osnovan 2003,  a 2005 otvoren je njegov novi  izlagački prostor.
Galerija Centra za savremenu umetnost Strategie Art nalazi se u Visegradskoj ulici, u rezidencijalnom centru Beograda, u okruženju ambasada i prostire se na oko 600 kvm.

Specifična koncepcija prostora Centra odlikuje se njegovom strukturom na tri nivoa, pri čemu se galerija nalazi na početnom,nultom, a na sledeća dva se prostire višenamenski prostor.

U zanimljivom i ekskluzivnom ambijentu, mogu se razgledati slike i projekcije, aktuelne izložbe, ili postavke u celom prostoru, koje se mesečno menjaju.

Takođe se, na zahtev, može omogućiti razgledanje umetničkog dela u nekom od zasebnih  salona.

Strategie Art je 2005-2008. imao veoma uspešne izlagačke sezone. Organizovano je preko trideset izložbi naših najeminentnijih umetnika i iniciran jedinstveni , interkulturalni projekat “Mediteran”,  koji su podržale Ujedinjene Nacije povodom  60-ogodinjice postojanja.

Koncept Projekat Mediteran 2006, je kvalitetom odabira umetnika koji su odabrani  izlagačku delatnost 2006. Strategie Art-a , uvršten u zvanični program Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Danas, posle mnogo izlozbi, organizovanih u Beogradu, okruženju i Evropi, pokretanja nekoliko multikulturalnih i multimedijalnih projekata, realizacija trajnih umetničkih postavki, StrategieArt je partner nekoliko evropskih bijenala, predstavnik mladih srpskih umetnika na međunarodnim umetničkim festivalima i umrežen sa značajnim evropskim umetničkim organizacijama, edukativnim centrima, umetnicima.

 .